Tapétavágó késsel fenyegetett egy nőt a borsodi férfi

Megosztás

Belökte egy autóba, később öngyilkossággal fenyegetőzve szerezte vissza őt a mentősöktől, majd egy szántóföldre rángatta.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. július 19-én délután megjelent a sértett ongai lakóhelyén a nő autójában korábban okozott kár rendezése céljából – írja közleményében a Miskolci Törvényszék. A sértett azonban ezt nem szerette volna, az autóba hajolt, hogy holmiját kivegye, amikor a gyanúsított belökte és maga is beült a járműbe. A férfi felszólította a nőt, hogy induljon el Sajóhídvégre, ellenállását egy tapétavágó késsel igyekezett megtörni, amelyet oldalához tartva kényszerítette az indulásra.

Amikor az autóból kifogyott az üzemanyag, a terhelt megfenyegette a sértettet, hogy ne merjen szólni a segítségét felajánló járókelőnek. Később egy mentőautó érkezett a helyszínre, amelybe a nő hirtelen be tudott szállni, de a férfi öngyilkossággal fenyegetőzve kérte a mentősöket, hogy engedjék el a sértettet. Ez így is történt, majd a gyanúsított a közeli szántóföldre rángatta a nőt, miközben eldobta a tapétavágó kést. A cselekménynek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására. További bűncselekmény felderítése a nyomozás feladatát képezi.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértéke miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a férfi személyi körülményei kellően nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve mivel éppen a nő sérelmére korábban elkövetett bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás hatálya alatt követte el jelen cselekményét, alappal lehet következtetni a bűnismétlés lehetőségére is.

A bíróság ezért 2023. augusztus 21. napjáig elrendelte a terhelt letartóztatását, amely végzés nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek